Kold køleboks til dialog ?

En af vores formåle med Muslimer i Dialog var primært at sikre den ordentligt, gode kommunikation på tværs af religion og kultur.

køleboks 12v til campingOg til det formål har der været en fin sponsor i det her firma, som netop sælger kølebokse. Vi har selv fået købt nogle varer af dem, blandt af deres kendte kølebokse til når vi skulle på tur med redaktionen, og vi skulle ud og møde danskerne i dialog.

Vi fik selvfølgelig rabat, og derfor er det mindst vi kan gøre at hjælpe vores tidligere sponsor med at linke til dem.

http://www.kg-camping.dk/webshop-campingudstyr/kategori/kolebokse

Det er hermed gjort. Vi kommer videre med dialogen, og holder nu hovedet koldt 🙂

Hvordan holder man hovedet koldt ?

Det er jo netop en af de ting vi tror på, udover at linke til sponsorer med kølebokse. Og den måde vi tror på den sunde dialog er ved at “blive på egen banehalvdel”. Det er det såkaldte girafsprog, som betyder at man ser tingene oppe fra, i helikopter perspektiv.

Man bliver ikke følelsesmæssigt revet med. Man siger hvad man selv syne, og så siger modparten i diskussionen hvad han eller hun mener. Det vil sige at man for eksempel ikke begynder på at tolke på hvad modparten mon mener. Man tager modpartens ord for gode vare. Han / hun ser på tingene på en måde, du ser dem måske på en anden. Og det er ingen der har ret, der bliver lyttet og man får selv udtalt hvad man selv vil stå på mål for.

Men sker forandringerne ikke når meninger brydes?

Det kan de også. Man kan godt være hårdt i sin retorik, og få et budskab igennem. For jo der findes folk hvor man må være lidt hård for at komme igennem med sit vigtige budskab. Det der bare er enormt vigtigt i den sammenhæng er at det er en aftale man har lavet. Her må vi godt gå til hinanden. Hvis modparten ikke ønsker denne form for dialog, så respekterer man dette. Og i mange tilfælde er der slet ikke brug for denne form for dialog, da modparten sagtens kan lytte, sagtens kan forstå hvad du siger, også selvom du ikke råber, skriger og bruger grimme ord.

Hvilken form for dialog kan du godt lide, og hvorfor ?

Originally posted 2016-12-13 13:35:03.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *